Home

Openlab in AlmedalenOpenlab i Almedalen

Openlab in AlmedalenOpenlab i Almedalen

Almedalen 30.06.2015 – 02.07.2015
OPENLAB I ALMEDALEN

Nu är det snart dags för Almedalen och Openlab är förstås på plats. Almedalen är fylld med prat och diskussioner men få aktiviteter som tar fasta på att visa hur vi vill ha det genom kreativa processer. Vår förmåga att skapa förändring bygger på att vi gemensamt vågar visa hur. Tillsammans med våra coacher bjuds du nu in att vara med och forma hur vi skall lösa våra ömsesidiga behov för att höja livskvalitén för alla.

Program:

Tisdag 30/6
Tid: 15:40-16:10
Plats: Strandvägen 4
Workshop: Prototypa framtidens upphandlingsstrategi
En nationell upphandlingsstrategi ska möjliggöra en förbättring och utveckling av det strategiska arbetet med offentlig upphandling. Var med och arbeta fram framtidens upphandling – så som du vill ha den.

Onsdag 1/7
Tid: 11.20-12.00
Plats: Strandvägen 4
Workshop: Prototypa vårt e-samhälle; vad vill vi arbeta med i det digitaliserade samhället?
Det digitaliserade samhället kommer att påverka arbetsmarknaden. Vad skulle du vilja arbeta med i det digitala samhället? Upplev möjligheten att skapa din egen vision kring det digitala samhället.

Torsdag 2/7
Tid: 11.00-12.00
Plats: Strandvägen 4
Runda bordssamtal + workshop (i samarbete med Quantified Planet): Prototypa stadens öppna data; hur delar vi med oss för att förverkliga FN:s hållbarhetsmål?

FN kommer att besluta om nya hållbarhetsmål 25-27:e september och det kommer ställa nya krav på datarapportering från städer, nationer och institut. Datadriven innovation som löser samhällsutmaningar ställer inte bara krav på tillgång på öppen data, men också på att vi delar med oss av ny data från Internet och engagerar medborgare att donera data om hälsa i staden.

Quantified Planet, en ideell organisation, med bas i Stockholm, arbetar med att samla och tillgängliggöra data om hälsa hos människan, hälsa hos städer och hälsa på planeten.

Panel: Ivar Björkman, verksamhetschef Openlab.
Darja Isaksson, grundare Ziggy Creativa Colony och medlem i regeringens innovationsråd
Anne Hellenius, IT-direktör Stockholm stad
Maja Brisvall, grundare Quantified Planet

Välkommen till tre händelserika dagar i Almedalen

Bästa hälsningar,
Openlab-teamet med partners

Stockholm stad, Stockholm läns landsting, Länsstyrelsen i Stockholm, KTH, Karolinska institutet, Södertörns högskola och Stockholms universitet.

Vi söker efter en administratör som trivs i kreativa miljöer. Du kommer sköta vissa administrativa uppgifter som exempelvis inköpsrutiner, studentadministration…

Matlaboratoriet har gjort en djupdykning på Internet och sammanställt de viktigaste trenderna inom restaurang- och livsmedelsbranschen just nu. Trenderna är…

Go to archive