Home

Välkommen till Science Dinner Food Market, 3 maj

Välkommen till Science Dinner Food Market, 3 maj

Screen Shot 2017-04-11 at 16.11.26

Välkommen till Openlabs och Open Cafés matmarknad!
Onsdag 3 maj kl 11.00-15.00 i Stockholm

Är du matintresserad och nyfiken på att höra om och smaka på nya innovativa produkter? Vill du lära dig mer om de senaste vetenskapliga insikterna och om socialt arbete kring mat och livsmedel? Vill du lyssna på föreläsningar och panelsamtal kring mat och samhällsutmaningar, och vara med vid premiären av Openlabs nya podcastserie MATLABORATORIET om mat och vetenskap?

Kom till Science Dinner Food Market på Valhallavägen 79!
Ingen föranmälan.

Scrolla ner för program och utställarlista!

Welcome to Openlab’s and Open Café’s food fair!
Wednesday 3 May at 11 AM – 3 PM in Stockholm

Are you interested in food and want to learn about and taste new innovative products? Do you want to know more about the latest food science and societal work concerning food? Do you want to listen to talks on future challenges for food and society, and take part in the premiere for Openlab’s new podcast series MATLABORATORIET?

Join us at Science Dinner Food Market, Valhallavägen 79!
No sign-up necessary.

PROGRAM

11.00 Matmarknaden öppnar / The food fair opens
Utställare, information och provsmakning / Exhibitors, information and taste samples
Plats: Utanför Open Café / Outside Open Café – Valhallavägen 79

11:30 Panelsamtal / Panel diskussion (in Swedish)
Plats: Dome of Visions

“Hur man äter med snäva ramar”
Ett samtal om hur man lagar mat och äter när förutsättningarna är begränsade, och när tillgången på råvaror och livsmedel inte är lika stor som nu. Och hur vi förbereder oss bättre inför framtida händelser.

Deltagare:
Christer Fuglesang professor i rymdteknik på KTH och förste svenske rymdfararen.
Lina Ahlin kock på restaurant Agrikultur i Stockholm, Årets Rising Star 2016 och vinnare av Karin Franssons Mentorspris 2016.
Överstelöjtnant Annika Löfgren Lundqvist. Samordnar försvarsmaktens återuppbyggnad av totalförsvarsförmåga tillsammans med främst MSB men även andra myndigheter, organisationer och näringsliv.
Moderator: Per Styregård, Mat- och dryckesjournalist

12:30   Podcastlansering / Podcast launch (in Swedish)
Plats: Dome of Visions
Premiär för MATLABORATORIET, en podcast från Openlab om maten och framtiden.
Samtal mellan doftforskaren Johan Lundström från Karolinska instituet och poddens redaktör Per Styregård.

13:15  Föredrag / Talks (in Swedish)
Plats: Dome of Visions
Björn Norberg, Curator Dome of Visions, introducerar:
Joseph Rowe pomolog från Palla som pratar om sin Kärlek till Äpplen
Gunnar Backman från Nordisk Råvara berättar om Dolda Animalier
-Proteinskiftet förutsätter att det finns växtbaserade alternativ till animaliska ingredienser i stormarknadens alla livsmedel!

15.00  Openlab tour
Rundvisning av Openlabs lokaler och verksamhet / A Tour of Openlab’s venues and activities

BEKRÄFTADE UTSTÄLLARE / CONFIRMED EXHIBITORS

  • Easy Urban gardening, odlingssystem för hemmabruk.
  • Karma – Rädda mat, app, parar ihop konsumenten med överskottsmat som säljs till halva priset, minskar matsvinnet och spar pengar.
  • Fredrik Gröndal, KTH forskare som använder alger i t.ex. bröd.
  • Nutrient Organic-Sweden AB, proteinpulver både insektsbaserat och vegetariskt och omega olja.
  • Nordic Wild Treat AB, torkade blåbär och lingon, saft och blåbärsvin.
  • Palla, äppelmust av äpplen från privata trädgårdar som blandas för att få fram olika typer av must. Har även ett stort socialt engagemang genom samarbete med Främja.
  • Öländska bönchips, chips av ekologiskt odlad brunböna.
  • Nordisk råvara AB, KRÄÄM livsmedelsbas tillverkad av lupin.
  • Bean Blue, blåmögel tofu baserad på åkerböna.
  • Nordisk Matutveckling, sås Sotika och tempeh gjord av åkerböna.
  • Gigafood, skapar trendig vegansk brainfood och levererar direkt till företag och privatpersoner.
  • Openlab, kreativt center för att möjliggöra innovativa lösningar på samhällsutmaningar, bland annat med koppling till mat och hållbarhet. En av arrangörerna till matmarknaden.
  • Open Café, kvalitetsmedvetet café med ekologiskt tänk och mångkulturella smaker. En av arrangörerna till matmarknaden. Open café serverar under dagen mat som knyter an till marknaden och utställarnas produkter.

Med reservation för eventuella ändringar

(Psst! Vill du eller ditt företag ställa ut på matmarknaden, skynda dig att kontakta oss! Har du tur finns det fortfarande plats. Utställarinfo / Do you want to showcase your products or research at the food market? It is still possible to sign up as exhibitor. Info for Exhibitors)

Kontakt / Contact:
Emma Townsley, emma@opencafe.se
Lisa Fuglesang, efu@kth.se, 072-579 88 36

Hoppas vi ses! / Hope to see you there!

 

Openlab is looking for a consultant performing needs analysis for digital e-labs within EIT-health. Are you an experienced needs analyst – this is…

Go to archive