Home
En

Om Openlab

Foto: Per Kristiansen

Vi bidrar till att lösa samhällsutmaningar på ett nytt sätt. Vårt sätt att ta sig an utmaningar, hur de formuleras och vilka vi involverar i processerna är för oss viktiga grundstenar. Förslagen är radikala, användbara, konkreta och innovativa.  Studenter och forskare vid alla fakultetsområden vid våra partnerlärosäten och kompetenser hos våra offentliga partners, ideella organisationer, företag och medborgare bidrar. Utifrån våra metoder ger vi vägledning hur man tar fram förslag på lösningar. Som namnet antyder är vi ett öppet lab där vi vill att oväntade möten och kontaktytor uppstår. I Openlab försöker vi arbeta efter mottot att alla är studenter och att våga göra först, tänk sen, gör igen. För oss är det viktigt att den kreativa processen får stort utrymme för att kunna hitta nya vägar hur vi löser framtidens samhällsutmaningar. Vi erbjuder kurser på masternivå, uppdragsutbildning, workshops, seminarier, utställningar, bokningsbara lokaler, flexibla arbetsplatser, prototypverkstad och Open café. På hemsidan här kan du ta del av vad vi gör och hur du kan bli en del av Openlab.

Vill du vara med och bidra till att lösa framtidens samhällsutmaningar på ett nytt annorlunda sätt är Openlab platsen för dig.

Ivar Björkman
Verksamhetsansvarig

Partners:

ki-OpenLab-sitekth-OpenLab-sitelansstyrelse-OpenLab-sitesll-OpenLab-siteSthlmStad-OpenLab-sitesu-OpenLab-sitesh-OpenLab-site