Science Dinner (Fully booked!)Science Dinner (Fullbokat!)

Skiss1

Det nalkas premiär för Science Dinner, en middag där du får smaka på, och lära om mötet mellan vardagsmat och forskning. Det kommer att ställas till med 3-rätters och mingel på Open Café. Tema för denna kväll kommer vara “Konsten att balansera syra och chillihetta i en ceviche”.

Johan Lundström, ledare av en forskningsgrupp på Karoliska Institutet, kommer att berätta om hur smak- och doftupplevelser uppfattas av hjärnan och hur det påverkar oss. Johan är en framstående forskare inom ämnet och har mottagit flera vetenskapliga priser, till och med blivit utnämnd till en Wallenberg Fellow för sin forskning.

Du kommer också att få höra på flerfaldigt prisbelönade kocken och krögaren Henrik Norström från Lux Restauranger, han tog silver på kock-VM Bocuse d’Or 2001. Henrik avslöjar knepen för att lyckas med kvällens rätter i hemmaköket. Matjournalisten Per Styregård kommer att vara samtalsledare under kvällen som tar fart kl 18:00 den 10 november på Open Café.

Bord bokar du via emma@opencafe.se eller på telefon 08-501 216 50. Priset för kvällens meny är 495 kronor. Det är begränsat antal platser, så anmäl dig snart!

Det nalkas premiär för Science Dinner, en middag där du får smaka på, och lära om mötet mellan vardagsmat och forskning. Det kommer att ställas till med 3-rätters och mingel på Open Café. Tema för denna kväll kommer vara “Konsten att balansera syra och chillihetta i en ceviche”.

Johan Lundström, ledare av en forskningsgrupp på Karoliska Institutet, kommer att berätta om hur smak- och doftupplevelser uppfattas av hjärnan och hur det påverkar oss. Johan är en framstående forskare inom ämnet och har mottagit flera vetenskapliga priser, till och med blivit utnämnd till en Wallenberg Fellow för sin forskning.

Du kommer också att få höra på flerfaldigt prisbelönade kocken och krögaren Henrik Norström från Lux Restauranger, han tog silver på kock-VM Bocuse d’Or 2001. Henrik avslöjar knepen för att lyckas med kvällens rätter i hemmaköket. Matjournalisten Per Styregård kommer att vara samtalsledare under kvällen som tar fart kl 18:00 den 10 november på Open Café.

Bord bokar du via emma@opencafe.se eller på telefon 08-501 216 50. Priset för kvällens meny är 495 kronor. Det är begränsat antal platser, så anmäl dig snart!