Välkommen på jubileumsfest – Openlab 10 år!

Openlab fyller tio år av innovativ problemlösning och samverkan för ett mer hållbart Stockholm! Detta ska vi fira med stor fest i Blå Hallen i Stadshuset den 15 november 2023!

Stockholms stadshus med Blå hallen

I tio års tid har Openlab skapat möjligheter och förutsättningar för nytänkande och modiga lösningar på samhällets utmaningar. Genom åren har Openlab engagerat och utbildat offentligt anställda, studenter och lärare, startup-företag, civilsamhälle och aktörer i Stockholms innovationsekosystem – drivna och hängivna individer som tillsammans med oss velat designa ett hållbart, mänskligt och innovativt Stockholm.

Inbjudan till Openlabs 10-årsjubileum i Blå hallen 15 november 2023.

Vi bjuder in till tioårsjubileum!
15 november 2023, Stockholms stadshus, Blå hallen, start 19.00

Under kvällen blir det vernissage av utställningen ’10-år med Openlab’, performance av ‘Compagnie Le peuple est joyeux’ och sköna beats med DJ Enengis. I sann ‘Openlab-anda’ kommer vi att testa något nytt – att slå världsrekord i kreativitet och för detta behöver vi såklart dig och gärna dina kollegor!

Startskottet 2013

Minns du vad du gjorde för 10 år sedan? För Openlab var 2013 året då allting började. Kontakter knöts, händer skakades och avtal skrevs för det som skulle bli en de främsta innovationsarenorna i Stockholmsregionen. Det var Stockholms stad, Stockholms läns landsting (numera Region Stockholm), och Länsstyrelsen i Stockholm som tillsammans med områdets största lärosäten – Stockholms universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, Karolinska Institutet och Södertörns högskola – krokade arm för innovation och samhällsförbättring. Snart tog våra första nyfikna och ivriga studenter klivet in i Openlabs lokaler för att ta sig an de allra första i raden av komplexa samhällsutmaningar som utforskats, utmanats, omformulerats, lösts, omvärderats, testats och itererats hos Openlab.

Rörelse framåt

2023 har Openlab under tio år arbetat med innovativ problemlösning och samverkan för ett mer hållbart Stockholm, och det tänker vi fortsätta med! Med vässad spetskompetens och en bredd av erbjudanden – kurser, innovationsledning, kreativa lokaler och event – fortsätter vi att skapa förutsättningar för samhällsförbättrande innovationer för och med våra partners.

Openlab har 6 huvudpartners: Region Stockholm, Stockholms stad, KTH, Södertörns högskola, Karolinska Institutet och Stockholm universitet.

Vårt 10-årsjubileum firar vi med en hejdundrande fest i Stockholms stadshus! Vi hoppas få återse många bekanta ansikten som Openlab fått bjuda upp till dans genom åren. Lika mycket ser vi fram emot att träffa nya vänner som vill följa med oss framåt på resan!


Kom och fira med oss, och andra som vill åt samma håll! Vi tror att vi kommer längre om vi går tillsammans. ”WeQ beats IQ!”

Missa inte decenniets fest! Varmt välkommen att fira Openlabs tioårsjubileum med oss den 15 november!