Quizvinnaren – “Jag är nyfiken på människan bakom”

Möt vinnaren av Openlabs Design Thinking Quiz

Lotta Brugge fick alla rätt i Openlabs Design thinking quiz och vann en plats till höstens introduktionskurs DESIGN THINKING INTRO på Openlab. Genom kursen hoppas hon få nya verktyg till att utveckla sitt ledarskap. 

 

Grattis Lotta Brugge! Berätta, vem är du? 

Tack! Jag är en öppen och nyfiken person som gärna tar mig an nya saker och lär känna nya människor. Närmast kommer jag från en tjänst som marknadschef på Junibacken. Tidigare har jag lett strategiska och digitala utvecklingsprojekt inom marknad och kommunikation på olika byråer. Jag har många års erfarenhet från projektledning och som byråchef.

Varför vill du lära dig mer om Design thinking?

Just nu befinner jag mig i ett läge i livet där jag söker förändring, och vill ha mer tid till att utveckla mitt ledarskap. Jag tror att det är jätteviktigt att våga prova nya saker och utmana sig. För egen del vill jag gärna lära mig mer om ökad empati.

Vad driver dig? 

För mig är ledarskapet otroligt viktigt. Min motivation är att engagera och utveckla medarbetare och team. Jag är nyfiken på människan bakom och vill förstå hens drivkraft och behov.

Har du något drömjobb? 

För mig innebär ett drömjobb att få utveckla tjänster, eller leda en verksamhet som förbättrar människors hälsa och välmående. Jag älskar att coacha och engagera andra och får ofta höra att jag är tydlig och har förmågan att inge en slags trygghet i ett kreativt kaos. 

Vad hoppas du får ut av kursen?

En genomgång av hela designprocessen genom olika case. Och att få en bättre förståelse för olika verktyg och användningsområden. Jag har jobbat en del med design thinking tidigare och det här angreppssättet är ett fantastiskt sätt att få ökad insikt om användarnas verkliga behov. 

Vilken offentlig verksamhet tycker du borde använda ett mer användarcentrerat arbetssätt och varför?

Skolan. Jag har en son som är 13 år och som menar att läroplanen är föråldrad, och jag håller med. Det behövs en omställning i skolan, hur man lär ut och vad man lär ut.
Man kan fråga sig om det verkligen är så viktigt i dagens samhälle att lära sig snickra en skärbräda. Det känns som om det vore mycket viktigare att förbereda barn idag för hur den digitala omställningen påverkar vår tillvaro och kanske byta ut slöjden mot kodning och programmering istället. 

 

Vill du veta mer om våra kurser i design thinking, läs mer här:
>> Openlabs kurser för yrkesverksamma

Eller börja med att anmäla dig till vår nästa Design Thinking Introkurs den 13 & 15 november.
>> Design thinking intro, november

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig på prof.courses@openlab.se.