Aktuella kurser – Utveckla din innovationspotential

Vi erbjuder kurser för yrkesverksamma, studenter och doktorander som törstar efter att utveckla sin kompetens, potential och passion för innovation som främjar samhället. I kurserna arbetar vi utmaningsdrivet, praktiskt och kreativt med användarnas/kundernas behov i centrum.

Här hittar du våra aktuella kurser!

 


Kurser för yrkesverksamma
för grupper, på begäran

This image has an empty alt attribute; its file name is DT-intro-cover-1024x465.jpg

DESIGN THINKING INTRO
I kursen Design Thinking Intro introduceras du till design thinking som förhållningssätt och konkreta övningar inom metoden som du sedan kan ta med dig och använda i ditt arbete efter kursen. Kursen är uppdelad i två halvdagar. Vi arbetar med konkreta och enklare utmaningar, med fokus på att förstå metoden. Digitalt eller på plats.
För grupper, på begäran

Skicka en förfrågan till
prof.courses@openlab.se

Insikter för

INSIKTER FÖR INNOVATION
En fördjupningskurs i design thinking för att arbeta insiktsdrivet med samhällsutmaningar. Ni fördjupar er i den första delen av design thinking-processen, med fokus på att lära er mer om era användare och er utmaning eller möjlighetsområde. Digitalt eller på plats.
Fördjupningskurs för grupper, på begäran

Skicka en förfrågan till
prof.courses@openlab.se


SKAPA OCH TESTA PROTOTYPER
En fördjupningskurs i design thinking med fokus på de senare delarna i designprocessen. Kursen passar er som behöver inspiration och verktyg för att göra verklighet av idéer och testa dem i liten skala.
På plats.

Fördjupningskurs för grupper, på begäran

Skicka en förfrågan till
prof.courses@openlab.se


DESIGN THINKING
INSPIRATIONSPASS

Vårt inspirationspass är ett energigivande, kunskapsintensivt och praktiskt inriktat halvdagspass. Ni får prova på design thinking för att utveckla lösningar på en utmaning för en användare, och får veta mer om hur metoden kan användas för utmaningsdriven och användarnära innovation.
Digitalt eller på plats.
För grupper, på begäran.

Skicka en förfrågan till
prof.courses@openlab.se


GRATIS WEBINARIUM
Att leda designdrivna
samarbeten online,
inspelning från april 2020

Webbinariet vänder sig till dig som har erfarenhet av designmetodik/tjänstedesign samt att leda samarbetsprocesser, och är nyfiken på hur detta kan göras i ett digitalt format.  Du introduceras till några användbara verktyg och får praktiska tips. 

Akademiska kurser


Erbjudanden

FÅ IDÉER FRÅN VÅRA
STUDENTER

Varje temin ägnar Openlabs masterstudenter 20 veckor åt att utveckla innovatiova lösningar på samhälls- och verksamhetsutmaningar insamlade från Region Stockholm och Stockholms stad. Vi tar emot utmaningar löpande, ett urval görs inför varje termin. Välkommen med ert bidrag!


* Openlabs partners: Stockholms stad, Region Stockholm, KTH, Södertörns högskola, Stockholms universitet och Karolinska institutet.
Eventuella kostnadsfria platser och rabatter gäller endast för anställda hos Openlabs partners, och bolag ägda av dessa.