Möt Nicolai Slotte, ny projektledare

Nicolai Slotte, ny projektledare för Frontrunners for Sustainable Innovation

Hej Nicolai och välkommen till Openlab! Vem är du och vad jobbar du med på Openlab?
Tack det är härligt att vara här! Jag ser mig själv som en förändringsintresserad, nyfiken, optimist som jagar framtidens lösningar på de utmaningar som världens står inför. Uppvuxen och boende i Uppsala med universitetsstudier vid Lunds- och Göteborgs universitet i bagaget. Varit verksam i akademi och offentlig sektor de senaste åren och har nu fått möjligheten att projektleda projektet Frontrunners for Sustainable Innovation.

Berätta mer om Frontrunners for Sustainable Innovation!
Frontrunners for Sustainable Innovation är ett samverkansprojekt med finansiering från Europeiska Regionalfonden och drivs av Kista Science City, Södertälje Science Park, Kungliga Tekniska Högskolan och Openlab. Tillsammans hjälper vi små och medelstora företag att utveckla sina idéer snabbare och ta sina innovationer till marknaden.

Vad tycker du verkar mest intressant, eller roligast med Frontrunners-projektet så här långt?
Jag känner mig så fantastisk väl mottagen av projektets partners samtidigt som jag känner en enorm ödmjukhet för den kompetens som finns samlad i projektet genom de miljöer som tagit initiativ till projektet. Det finns mycket att lära av dem som medverkar och interagerar med projektet. Potentialen för att på nya sätt utveckla och tillhandahålla lösningar på de utmaningar som små och medelstora företag står inför i deras tillväxtresa är fenomenal! Känns fantastiskt att få vara i händelsernas centrum och lära känna involverade aktörers perspektiv och drivkrafter.

Vad inspirerar dig?
Människorna jag omgärdas av, framförallt deras attityd till arbetet som krävs för att möta utmaningar i en värld som tycks bli allt mer komplex. Finns mycket att lära av dem och deras sätt att hantera den samverkan som krävs för att ta arbete framåt. 

Vad kan man prata med dig om, både i din roll på Openlab eller som kollega över lunchen?
Utifrån mitt uppdrag som projektledare för projektet Frontrunners for Sustainable Innovation är jag intresserad av att prata om vad och hur små och medelstora företag kan få bättre stöd i deras utveckling samt hur de kan stödja offentlig sektor att möta de utmaningar man står inför. Som kollega över lunch är jag intresserad av livsstilar, kreativitet och andra perspektiv på det liv vi alla lever. Jag tror att den som i livet slutar lära såväl som leka slutar växa som person, hjälp mig växa!

Du som pendlar till jobbet, har du några bra tips för att göra resan så bra som möjligt?
Då jag pendlar från Uppsala får jag varje morgon och varje kväll möjligheten att reflektera över min dag både före och efter ungefär 2 timmar per dag. Jag försöker nyttja den tiden till att samla mina tankar och komma ihåg att jag är en person i ett större sammanhang och för att kunna möta dagens utmaningar i en ständigt föränderlig värld. Där vi tillsammans rör oss på frontlinjen av utvecklingen och måste tillåta oss själva våga testa, misslyckas/lyckas samt acceptera resultatet och lära oss av allt för att gå vidare och testa igen. När jag hunnit göra det tar jag även chansen till att läsa böcker som hjälper mig bredda mina perspektiv, för tillfället försöker jag lära mig Java programmering genom att läsa ett kapitel per dag.

Varmt välkommen till teamet Nicolai!

Här kan du läsa mer om Frontrunners for Sustainable Innovation.

Projektet drivs med finansiering från EU, Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).